|
|
مقایسه انتخاب شده ها
حذف همه
چجوری پیاز زعفران مرغوب و خوب رو از پیاز زعفران بد و نامرغوب تشخیص بدیم وخرید پیاز زعفران مرغوب رو از کجا می تونم انجام بدم؟
امروز هم قراره توی این مقاله، طبق قول و حرفی که زدم سعی کنم به دو تا سوال بالا جواب بدم و به
یاد بدم بتونید پیاز زعفران خوب و مرغوب رو از پیاز زعفران بد و نامرغوب تشخیص بدید؟
خب اول بریم سراغ این سوال اصلا مگه پیاز زعفران خوب و بد داریم؟
من از این مدل سوال های فلسفی گاهی خوشم می یاد، که انسان اصل موضوع رو اول ببره زیر سوال! مثلا بپرسیم مگه اصلا پیاز زعفران مرغوب و نامرغوبی داریم که حالا توی زعفروش می خوای معیار هاش رو بگی؟ خیلی چیز ها بستگی به شرایط داره. پیاز زعفران هم دقیقا توی همین فرمول شرایط که قرار بگیره مرغوبیت و خوب بودن اش فرق می کنه. شرایط خوب، پیاز زعفران خوب می سازه و شرایط بد، پیاز بد. حالا این شرایط شامل چیاست؟ اینکه توی چه زمینی بوده؟ دست چه کشاورزی بوده؟ کشاورز زمین زعفران رو رها کرده؟ یا بهش خوب می رسیده؟ آب کافی بهش رسیده؟ محلول پاشی داشته؟ زمین خاک اش غنی بوده یا نه ؟ تنش گرمایی توی اون شهر بوده؟ باران و برف توی زمستان به مقدار باریده؟ تراکم کاشت توی زمین چقدر بوده؟ عمق کاشت چقدر بوده؟ و کلی موارد دیگه.
همه این مواردی که گفتم روی پیاز زعفرانی که فی الذاته خوبه اثر گذاره و می تونه بهترش که؛ همینطور ممکنه پیازی که خوبه بدل به پیاز بی کیفیت هم بکنند.
خب، با این مقدمعه بدیم سراغ 5 معیار تشخیص پیاز زعفران مرغوب از پیاز نامرغوب. در آخر مقاله هم حتما توصیه زعفروش رو بخونید تا بهتون بگم با توجه به کاری که می خواید بکنید چجور پیاز زعفرانی برای شما مناسبه.
5 معیار تشخیص پیاز زعفران باکیفیت عبارتند از: حجم پوشال پیاز زعفران، کوچک بودن پیاز زعفران، قپه ای بودن بیشتر پیاز های زعفران، رنگ پیاز زعفران و دکمه انتهایی پیاز زعفران. بریم با هم دیگه بخونیم ببینیم اینا چی ان و چه نکاتی رو باید راجع بهشون در نظر گرفت. اول با حجم پوشال پیاز زعفران شروع می کنیم:
چقدر پوشال دور پیاز های زعفران تون رو گرفته؟ هر چقدر این پوشال دور زعفران بیشتر و بیشتر باشه، یعنی زمین اش کهنه تره و سال های سال هست این پیاززعفران درون این زمین مونده و اگه پیاز های دورن پوشال کوچیک باشن، این هم یه مسئله بد دیگه است. بذارید توضیح بدم. شاید تعجب کنید اگه بگم کشاورزهای سنتی زعفران کار خراسانی، تا 12 -10 سال هم یک زمین رو نمی کنند. حالا چرا؟ چون موقع کاشتن یک سوم حجم پیاز زعفران رو می ریزند (یعنی در هر متر 350 گرم پیاز زعفران می ریزند) و به این صورت، هر چه شما مقدار کمتری پیاز زعفران بریزید، عمر مزرعه زعفران تون می تونه بیشتر بشه.
اگه دور پیاز زعفران پر از پوشاله و پیاز های درون پوشال هم پر پره و کوچک و ریزِ ریز، این هم یه نشونه منفی از اینه که این پیاز زعفران مرغوب نیست. این به این معناست که نه تنها عمر مزرعه زیاده، بلکه زمین آب کافی نخورده و اصلا کشاورز اونو رها کرده و پیاز زعفران مجبور بوده بیشتر از مواد مغذی خودش استفاده کنه. پیاز زعفران کوچک، محصول نسبتا ضعیف و نامرغوبیه! خیلی خیلی هم ارزونه و درواقعیت به قیمتِ یک دوم قیمت پیاز زعفران خوب معامله میشه.
این پیاز زعفران چون ارزونه خوبه. ولی باید بدونید سال اول ( همون سالی که می کارید) انتظار گل زعفران ازش نداشته باشید. مشا سال اول گل نخواهید داشت! اگه از آبان تا فرودین طبق اصول تعذیه ای و کودی که توی مقاله 5 دلیل اصلی کوچک شدن پیاز زعفران همراه با ارائه راهکار (علمی-تجربی) بهتون گفتم عمل کنید، می تونید این پیاز های خیلی کوچک رو درشت بکنید و سال های بعدش دیگه اوکی میشن.
اگر بیشتر پیاز زعفرانی که الان دارید می بینید یا دست تون رسیده قپه ای هستن( یعنی 10-15 تا پیاز کنار هم و بهم چسبیده هستن) این یعنی عمر مزرعه بالای 7 سال هست.
اگه پیاز زعفران بیشترش دونه دونه و جدا باشه و زمینی که توش هستید پیازهاش بیشتر دونه دونه شده هستن؛ این یعنی عمر مزرعه روی 4-5 سال بیشتر نیست و مزرعه اش جوان هست.
حالا اگه پیاز زعفران اش ریزه و دونه دونه یعنی کشاورز به اون پیاز زعفران نرسیده و به امان خدا رها شده است.
اگه پیاز زعفرانش درشت و دونه دونه است یعنی نه تنها مزرعه جوان هست، بلکه کشاورز اش هم کار درسته و بلده و آب و مواد غذایی خوب بوده و زمین اش خوب بوده که پیاز اینجوری درشت شده.
هر چی رنگ پیاز زعفران تیره تر باشه، نامرغوب تره! پیاز زعفران مرغوب پیازیه که رنگ پوستش روشن باشه. هر چی روشن تر بهتر.
برای تشخیص رنگ نیازه با دقت ویدیویی که میذارم رو ببینید. ولی فعلا همینو بدونید که پوشال روی پیاز زعفران یا همون پوستش اگه روشنه، یعنی پیاز زعفرانش عالیه.
اون دکمه انتهای پیاز زعفران نشانه چیه به نظر شما ؟ چرا اون دکمه هست؟ اون پیاز زعفرانی بوده که آذر ماه تقسیم شده به چند پیاز دختری و خودش چسبیده به انتهای پیازچه دختری که الان که شما دارید می بینید اش.
اون دکمه رو ببینید. اگه دکمه شبیه یک زائده انتهای بوته ست، بدونید که آذر ماه تکثیر ناموفق داشته و دلیل اصلی تکثیر ناموفق اش هم عمق نامناسب کاشت زعفران هست.
گیاه زعفران باید توی عمق 20 سانتی خاک کاشته بشه. اگه کمتر از این کاشته بشه، طبق تصویر تکثیر ناموفق میشه و کل پیاز مادری نمی تونه به پیاز دختری تبدیل بشه و این میشه که شکل زیر داره نشون میده.
چجوری پیاز زعفران مرغوب و خوب رو از پیاز زعفران بد و نامرغوب تشخیص بدیم وخرید پیاز زعفران مرغوب رو از کجا می تونم انجام بدم؟
امروز هم قراره توی این مقاله، طبق قول و حرفی که زدم سعی کنم به دو تا سوال بالا جواب بدم و به
یاد بدم بتونید پیاز زعفران خوب و مرغوب رو از پیاز زعفران بد و نامرغوب تشخیص بدید؟
خب اول بریم سراغ این سوال اصلا مگه پیاز زعفران خوب و بد داریم؟
من از این مدل سوال های فلسفی گاهی خوشم می یاد، که انسان اصل موضوع رو اول ببره زیر سوال! مثلا بپرسیم مگه اصلا پیاز زعفران مرغوب و نامرغوبی داریم که حالا توی زعفروش می خوای معیار هاش رو بگی؟ خیلی چیز ها بستگی به شرایط داره. پیاز زعفران هم دقیقا توی همین فرمول شرایط که قرار بگیره مرغوبیت و خوب بودن اش فرق می کنه. شرایط خوب، پیاز زعفران خوب می سازه و شرایط بد، پیاز بد. حالا این شرایط شامل چیاست؟ اینکه توی چه زمینی بوده؟ دست چه کشاورزی بوده؟ کشاورز زمین زعفران رو رها کرده؟ یا بهش خوب می رسیده؟ آب کافی بهش رسیده؟ محلول پاشی داشته؟ زمین خاک اش غنی بوده یا نه ؟ تنش گرمایی توی اون شهر بوده؟ باران و برف توی زمستان به مقدار باریده؟ تراکم کاشت توی زمین چقدر بوده؟ عمق کاشت چقدر بوده؟ و کلی موارد دیگه.
همه این مواردی که گفتم روی پیاز زعفرانی که فی الذاته خوبه اثر گذاره و می تونه بهترش که؛ همینطور ممکنه پیازی که خوبه بدل به پیاز بی کیفیت هم بکنند.
خب، با این مقدمعه بدیم سراغ 5 معیار تشخیص پیاز زعفران مرغوب از پیاز نامرغوب. در آخر مقاله هم حتما توصیه زعفروش رو بخونید تا بهتون بگم با توجه به کاری که می خواید بکنید چجور پیاز زعفرانی برای شما مناسبه.
5 معیار تشخیص پیاز زعفران باکیفیت عبارتند از: حجم پوشال پیاز زعفران، کوچک بودن پیاز زعفران، قپه ای بودن بیشتر پیاز های زعفران، رنگ پیاز زعفران و دکمه انتهایی پیاز زعفران. بریم با هم دیگه بخونیم ببینیم اینا چی ان و چه نکاتی رو باید راجع بهشون در نظر گرفت. اول با حجم پوشال پیاز زعفران شروع می کنیم:
چقدر پوشال دور پیاز های زعفران تون رو گرفته؟ هر چقدر این پوشال دور زعفران بیشتر و بیشتر باشه، یعنی زمین اش کهنه تره و سال های سال هست این پیاززعفران درون این زمین مونده و اگه پیاز های دورن پوشال کوچیک باشن، این هم یه مسئله بد دیگه است. بذارید توضیح بدم. شاید تعجب کنید اگه بگم کشاورزهای سنتی زعفران کار خراسانی، تا 12 -10 سال هم یک زمین رو نمی کنند. حالا چرا؟ چون موقع کاشتن یک سوم حجم پیاز زعفران رو می ریزند (یعنی در هر متر 350 گرم پیاز زعفران می ریزند) و به این صورت، هر چه شما مقدار کمتری پیاز زعفران بریزید، عمر مزرعه زعفران تون می تونه بیشتر بشه.
اگه دور پیاز زعفران پر از پوشاله و پیاز های درون پوشال هم پر پره و کوچک و ریزِ ریز، این هم یه نشونه منفی از اینه که این پیاز زعفران مرغوب نیست. این به این معناست که نه تنها عمر مزرعه زیاده، بلکه زمین آب کافی نخورده و اصلا کشاورز اونو رها کرده و پیاز زعفران مجبور بوده بیشتر از مواد مغذی خودش استفاده کنه. پیاز زعفران کوچک، محصول نسبتا ضعیف و نامرغوبیه! خیلی خیلی هم ارزونه و درواقعیت به قیمتِ یک دوم قیمت پیاز زعفران خوب معامله میشه.
این پیاز زعفران چون ارزونه خوبه. ولی باید بدونید سال اول ( همون سالی که می کارید) انتظار گل زعفران ازش نداشته باشید. مشا سال اول گل نخواهید داشت! اگه از آبان تا فرودین طبق اصول تعذیه ای و کودی که توی مقاله 5 دلیل اصلی کوچک شدن پیاز زعفران همراه با ارائه راهکار (علمی-تجربی) بهتون گفتم عمل کنید، می تونید این پیاز های خیلی کوچک رو درشت بکنید و سال های بعدش دیگه اوکی میشن.
اگر بیشتر پیاز زعفرانی که الان دارید می بینید یا دست تون رسیده قپه ای هستن( یعنی 10-15 تا پیاز کنار هم و بهم چسبیده هستن) این یعنی عمر مزرعه بالای 7 سال هست.
اگه پیاز زعفران بیشترش دونه دونه و جدا باشه و زمینی که توش هستید پیازهاش بیشتر دونه دونه شده هستن؛ این یعنی عمر مزرعه روی 4-5 سال بیشتر نیست و مزرعه اش جوان هست.
حالا اگه پیاز زعفران اش ریزه و دونه دونه یعنی کشاورز به اون پیاز زعفران نرسیده و به امان خدا رها شده است.
اگه پیاز زعفرانش درشت و دونه دونه است یعنی نه تنها مزرعه جوان هست، بلکه کشاورز اش هم کار درسته و بلده و آب و مواد غذایی خوب بوده و زمین اش خوب بوده که پیاز اینجوری درشت شده.
هر چی رنگ پیاز زعفران تیره تر باشه، نامرغوب تره! پیاز زعفران مرغوب پیازیه که رنگ پوستش روشن باشه. هر چی روشن تر بهتر.
برای تشخیص رنگ نیازه با دقت ویدیویی که میذارم رو ببینید. ولی فعلا همینو بدونید که پوشال روی پیاز زعفران یا همون پوستش اگه روشنه، یعنی پیاز زعفرانش عالیه.
اون دکمه انتهای پیاز زعفران نشانه چیه به نظر شما ؟ چرا اون دکمه هست؟ اون پیاز زعفرانی بوده که آذر ماه تقسیم شده به چند پیاز دختری و خودش چسبیده به انتهای پیازچه دختری که الان که شما دارید می بینید اش.
اون دکمه رو ببینید. اگه دکمه شبیه یک زائده انتهای بوته ست، بدونید که آذر ماه تکثیر ناموفق داشته و دلیل اصلی تکثیر ناموفق اش هم عمق نامناسب کاشت زعفران هست.
گیاه زعفران باید توی عمق 20 سانتی خاک کاشته بشه. اگه کمتر از این کاشته بشه، طبق تصویر تکثیر ناموفق میشه و کل پیاز مادری نمی تونه به پیاز دختری تبدیل بشه و این میشه که شکل زیر داره نشون میده.
تحویل اکسپرس
امکان پرداخت درب منزل
پاسخگویی 24 ساعته
ضمانت برگشت کالا
ضمانت اصل بودن کالا